Veel gestelde vragen

Vragen?

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen. Heeft u een vraag wat er niet bij staat? Neem dan gerust contact met ons op.

Algemene vragen

Tanden bleken doet over het algemeen geen pijn. Dit wil zeggen dat 90% geen last ervaart.

Degene die dat wel ervaart kunnen wij helaas nooit uitsluiten. Het is altijd op eigen risico.

Mocht je dus last ervaren en echt moeten stoppen dan kunnen wij helaas ook geen tegoedbon meegeven en ook geen geld teruggeven voor de sessies die je op dat moment nog tegoed hebt.

Als je kan aantonen dat jouw tanden werkelijk geen enkele tint lichter zijn geworden dan krijg je van ons eerst dezelfde behandeling gratis.

Je zou zeggen als de eerste behandeling niet werkt waarom de tweede dan wel.

Dit heeft met de activatietijd te maken. In 99% van de gevallen werkt de gel direct maar bij een enkeling heeft de gel langer de tijd nodig.

Vergelijk het met bruin worden door de zon. Sommige mensen zijn direct bruin andere mensen hebben daar meer sessies voor nodig.

Het komt bijna nooit voor maar zie je na de tweede behandeling ook geen tint verschil dan krijg jij je geld terug.

Voorwaarden :

-Alleen geldig bij 4 sessies of meer.

-Voor en na foto voorprofiel van de tanden in hetzelfde licht gemaakt bij ons op de stoel in de vestiging zowel de 1ste als de 2de keer, deze moet je zelf maken. Voorzien van tijd en datum.

Wordt hier niet aan voldaan dan is de garantie niet van toepassing.

Vooraf of achteraf betalen speelt hierin geen rol.

Als ze een aantal tinten witter zijn geworden maar nog niet wit genoeg voor jou dan moet je nog een aanvullende behandeling nemen.

We adviseren om na de behandeling de eerste 2 uur niets te eten of te drinken, behalve water. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken.

Uitgezonderd zijn consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals aardbeien, kersen, koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomaten ketchup.

Ook zuurhoudende producten zoals citrusvruchten en koolzuurhoudende dranken worden met klem afgeraden, vooral energiedrankjes.

Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om op de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De dag na de behandeling kun je alles weer eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van jouw gebit en zaken die jouw witte tanden kunnen verkleuren.

Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid van jouw tanden moet je denken aan voedingswaren die veel suikers bevatten of zuur zijn. Hier wordt je tandglazuur zacht van.

Bijna alles wat je dagelijks eet of drinkt geeft wel verkleuringen aan jouw tanden. Alleen het een veel meer dan het ander.

Roken geeft veruit de meeste verkleuringen aan je tanden. Daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke.

Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook jouw tanden het meest verkleuren. Door jouw gebit goed te onderhouden komen deze verkleuringen minder snel op jouw tanden terecht.

Ja, dit is geen probleem.

Zodra je een afspraak hebt gemaakt, moet je zorgen dat je zeker niet te laat komt. Je kan het beste een kwartier van te voren aanwezig zijn zodat je op je gemak de intakeformulier kunt invullen en je gebit even kunt laten controleren door de medewerk(st)er.

Veiligheidsvragen

Het is nooit bewezen dat tanden bleken schadelijk is tijdens zwangerschap. Wij hebben ook nooit slechte ervaringen gehad. Het blijft echter ten aller tijden op eigen risico.

Ondanks dat wij jouw tandvlees beschermen met een barrière wordt het niet aangeraden. Mocht je het wel besluiten geef dit dan zeker aan ons door.

Tanden bleken is niet schadelijk voor jouw tanden. Wij werken op basis van natuurlijke producten, hierdoor vindt er geen verandering plaats in de hardheid van het glazuur. Deze verandert alleen door stoffen met een lage PH-waarde (zure stoffen).

Er vindt wel een hele lichte demineralisatie plaats. Dit zijn bouwstoffen die aan het glazuur onttrokken worden. Dit effect is echter zo minimaal dat het tandglazuur vanzelf binnen 24 uur alweer volledig hersteld is door de mineralen uit het speeksel.

De calcium/fosfaatverhouding is na zes uur bleken hetzelfde als na het drinken van een blikje Cola. Wij bleken hooguit drie uur, in deze verhouding verandert dus ook nagenoeg niks.

Wat soms voorkomt is dat 0.1% van de mensen irritaties of kleine complicaties ondervind aan de lippen of aan het tandvlees. Hier kunnen wij verder geen enkele verantwoordelijkheid voor nemen noch aansprakelijk voor gesteld worden, door een behandeling te boeken bij Whitening King ga je ermee akkoord dat dit eventueel zou kunnen gebeuren.

Wij adviseren vanaf 14 jaar. Tot 16 jaar dient wel te gebeuren met toestemming van de ouders.

Vragen over de resultaten

Dat ligt aan het materiaal van de vulling en hoelang je die al hebt.

Bij de meeste gaat alle aanslag van de afgelopen jaren er wel af.

Veel klanten bij wie het niet mee kleurt laten zich toch bleken en vragen dan later aan de tandarts om de vullingen en kronen dezelfde kleur te maken als de rest van het gebit.

Mensen met een vulling raden wij altijd aan de goedkoopste behandeling te kiezen, om op die manier te zien wat bij jouw vulling het effect is.

Dit is voor ieder persoon anders en nooit van tevoren te zeggen. Hoeveel tandplak heb je? Hoeveel tandsteen heb je? Hoe verzorg jij je mond? Is het een extrinsieke (buiten de tand) of intrinsieke(binnen de tand) verkleuring? Hoe gezonder de mond, hoe beter de behandeling aanslaat.

Ieder mens is anders en dus ook elk resultaat. Het gevolg is dan ook dat de een meer of andere behandelingen nodig heeft dan de ander. Lees dus altijd de veelgestelde vragen en de tips.

Hoe wit jouw tanden worden is van enorm veel factoren afhankelijk; wat eet je? Wat drink je? Wat is jouw genetische aanleg? Is het een intrinsieke of extrinsieke verkleuring? Hoe verzorg je je mond? Hoe heb je jouw mond verzorgd?

Als je bij ons de meest witte tint voor jou hebt bereikt dan kan je dit resultaat behouden door één keer in de maand langs te komen voor een bijhoud sessie. Dit wordt aangeboden als pakket en word meer dan 80% bij geboekt. Zo heb je heel het jaar door de witste tanden.

Verwijder eerst tandplak en tandsteen voor het optimale resultaat. We zien steeds vaker dat mensen zich na het bleken storen aan de tandplak die zich op de randen van hun tanden bevindt.

Tandplak is een dun, kleverig laagje dat zich gedurende de dag op de gebitselementen afzet. Het heeft ongeveer dezelfde kleur als de tanden en is daarom moeilijk te zien.

Als de tanden witter worden kan dit, vanwege het contrast, meer zichtbaar worden.

Matige tandplak verwijderen kan op locatie met polijsten. Tandsteen en zwaardere tandplak moet door de mondhygiëniste verwijderd worden.

Nee, helaas niet. Wel kun je jouw gebit laten polijsten bij Whitening King. Dit verwijdert matige tandplak.

Dit is normaal, veel mensen hebben hier last. Er is echter geen reden voor paniek. Deze vlekjes verdwijnen altijd binnen 1 a 2 dagen na de behandeling.

 

Vragen over de betaalmogelijkheden

Dit kan alleen op de website zelf. Je kunt betalen met de pin.

Liever in de praktijk zelf afrekenen? Neem dan eerst telefonisch contact op met ons!

Maak online een afspraak of kom langs op de vestiging.